2013. augusztus 12., hétfő

Jennifer Lynn Armentrout - Obszidián (Luxen 1.)

Hogyan találtam rá: facebookon egy könyves csoportban sokan dicsérték,és felkeltette az érdeklődésemet.

Tartalom: Az újrakezdés szívás.
Amikor -- éppen az utolsó középiskolai évem előtt -- Nyugat-Virginiába költöztünk, beletörődtem, hogy vastag tájszólású emberek, melléképületek, szakadozó internet és rengeteg unalom tölti majd ki a napjaimat. Amíg észre nem vettem magas, szexi, különös zöld szemű szomszédomat. Az ég kiderült.Aztán a srác megszólalt.Daemon dühítő. Beképzelt. Pofoznivaló. Nem bírjuk egymást. Egyáltalán. De aztán, amikor egy idegen rám támadt, és Daemon egyetlen intéssel szó szerint megfagyasztotta az időt -- akkor valami történt. Valami váratlan.A szédítő idegen a szomszédból megjelölt engem.Jól hallottad. Idegen. Mint kiderült, Daemon és a húga egy egész galaxisra való ellenféllel néznek szembe, akik mind az ő képességeikre pályáznak, a nyom pedig, amit Daemon rajtam hagyott, olyan fényesen jelzi számukra az utat, mint Las Vegas főútja. Csak úgy úszhatom meg élve, ha Daemon közelében maradok, amíg elhalványul a nyom rajtam.
Mármint ha nem ölöm meg addig én magam...

Kritika:
Csupán azért kezdtem neki a könyvnek,mert egy facebook-os csoportban mindenki imádta,a csapból is ez folyt,gondoltam megnézem én is,így végül megvettem. A történet főszereplője Katy,aki apja halála után pár évvel elköltözik anyjával Floridából egy Nyugat-Virginiai kisvárosba,ahol megismerkedik a különös ikerpárral,Daemon -nel,és Dee -vel. Mivel a környéken nem ismer senkit,ezért megpróbál megismerkedni a szomszédokkal,de a kedves és segítő fiú helyett egy arrogáns bunkót talál,Daemont,aki látszólag kicsit sem érdeklődik utána.Az ikerpár másik fele,Dee viszont őszinte lelkesedéssel szeretne vele barátkozni,ami bátyjának kicsit sem tetszik - ezt jó párszor elismétli,és próbálja őket távol tartani egymástól.
Be kell vallani,hogy Daemon és Katy kapcsolata nem minden napi - amíg a többi romantikus könyvben az elejétől kezdve megvan az egymás iránti érdeklődés,addig a mi főhőseink kicsit sem kedvelik egymást,viszont mindketten beismerik hogy nagyon is vonzódnak a másikhoz.Mivel egy iskolába,és osztályba járnak,így kettejük veszekedései elkerülhetetlenek,a kémia tökéletesen működikkettejük között a történet végéig. Dee többször is megpróbálja összebarátkoztatni őket, -kissebb-nagyobb sikerrel- míg egyszer Daemon kénytelen  lesz felfedni Katy előtt a képességét,ezzel megfagyasztva az időt.Ezek után mindent bevall a lánynak,aki elég normálisan fogadja ezt,és próbál nekik segíteni mindenben.
Ebben a könyvben minden meg van ami kell,rengeteget nevettem Katy beszólásain,de voltak nagyon szép részek is,mikor Daemonről kiderült hogy még se olyan mint amilyennek képzeltük.Kifejezetten tetszett hogy nem a szokásos YA könyvekre jellemző 'új lány/srác a városban,talál valakit,akinek valamilyen képessége van'   történet,hanem itt idegenekről van szó,akik emberi alakot öltenek és próbálnak beilleszkedni,ők a Luxenek,akik egy távoli bolygóról jöttek.
A karakterek zseniálisak,és itt nem csak a főszereplőkről beszélek. Daemon-t kifejezetten imádtam,végre nem egy nyálas hősszerelmes,hanem egy arrogáns bunkó,aki a szíve mélyén nagyon is érzelmes. Katy-nél
nagyon tetszett hogy nem hagyja magát,hanem őszintén megmondja a véleményét,(pl. ebédlős rész) és keményen visszavág.Nála fontosabbak a tettek,mint sem a szavak,mert olykor teljesen különbözik a kettő;eldöntheti az olvasó hogy neki melyik számít jobban.Plusz pont amiért Katy könyves blogger,jó hogy ezt is belevitték a könyvbe.A végén van néhány extra fejezet Daemon szemszögéből,így sokkal érthetőbbek lesznek az eddig kérdőjeles részek,és aki nem kedvelte Őt,ezek után garantáltan megszereti.
J. L. Armentrout kétségtelenül beírta magát a kedvenc íróim közé,nagyszerűen bánik a szavakkal,a karakterei mind valósághűek,és ki vannak dolgozva,a cselekményleírásai tökéletesek.Mindenképpen érdemes elolvasni.




Borító: 5/5
Kedvenc karakter(ek): Daemon
Ami tetszett: A történet végéig megvan az izgalom,soha nem hagy alább.
Ami nem tetszett: Sok a csúnya beszéd.
Értékelés: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése