2013. december 22., vasárnap

Jennifer Lynn Armentrout - Ónix (Luxen 2.)

Hogyan találtam rá: A Luxen sorozat második része.
Az első rész kritikáját itt olvashatjátok.

Tartalom: Daemon Blackkel összekapcsolódni szívás…
Ráadásul nemrég eltökélte, hogy bebizonyítja: amit irántam érez, az nem csupán bizarr kapcsolódásunk mellékhatása, hanem valódi érzelem. Nem tudom, mit gondoljak efelől, de tény, hogy mostanában már korántsem olyan bunkó velem, mint korábban.De nem ez a legnagyobb problémánk.A Védelmi Minisztérium emberei körülöttünk szaglásznak. Ha rájönnek, mire képes Daemon, és főleg, hogy mi ketten összekapcsolódtunk, akkor nekünk annyi. Az iskolában felbukkanó új srác sem hiányzott. Ő is tele van titkokkal. Tudja, mi okozza a körülöttem zajló sok furcsaságot, és segítene is rajtam… de ennek súlyos ára van.
És aztán az események még vadabb fordulatot vesznek.Láttam valakit, akit halottnak hittem. Szóljak vagy hallgassak? Mi történt Dawsonnal? Ki árulta el? És mit akarnak Daemonéktól – na meg tőlem – a védelmiek?Az már biztos: Daemon Blackkel összekapcsolódni nem egy életbiztosítás.Senki nem az, akinek látszik. És nem mindenki éli túl a hazugságokat…

Kritika: Nagyon vártam már a megjelenést,ám mikor pár embernek már megvolt és jött az 'Ónix őrület' ami egyenlő volt a rengeteg spoilerrel és a tömérdek nyáladzással,akkor eléggé elment már tőle a kedvem.Mikor végül rászántam magam pár nap után hogy neki állok,minden kételyem eloszlott.Beszippantott,és végre megértettem miért imádja mindenki annyira.
A könyv ott folytatódik ahol az előző két plusz fejezetnél abbahagytuk,nincs időeltolódás.
A karaktereket továbbra is imádtam,Katy  fejlődött a történet végérebár jó és rossz irányba egyaránt.A könyvmolysága tovább szerepet játszott a történetben,ez tetszett. Blake az új srác nekem mindvégig kissé furcsa volt,egyszer odáig volt Katyért aztán majdnem leszúrta,eléggé labilis lehet.Nem beszélve arról hogy Daemonnal állandóan szívták egymás vérét és megállás nélkül harcoltak Katyért,na,azokat a részeket
imádtam! Dee kicsit keveset szerepelt benne őt hiányoltam,de ezzel sem tudtam nagyon foglalkozni,mert ott volt Daemon!Féltem hogy a második könyvben rosszabb lesz és nyálas szerelmes lesz de nem,továbbra is hozta a formáját,keveredett benne a törékeny öccs és a védelmező hősszerelmes.Eleinte azt hittem hogy ez a kettő nem fér meg egymás mellett,de a színvonal nem esett,az őrjítő beszólásait egyáltalán nem hanyagolta.Egyre többet tudnak meg a Védelmi Minisztériumról,ki a beépített ember,mi-miért van és mik történtek a múltban,a cselekmény soha nem áll le,folyamatosan történik valami.Mivel az előző részben megszervezett nyomot el kell tüntetni Katyről,Daemon legnagyobb örömére,sok időt töltenek együtt,jobban megismerik egymást és igazi szerelem alakul ki köztük.Az események.. a könyv első felébe nem nagyon történnek a dolgok,majd egyre több minden derül ki,csavarokból nincs hiány,mikor már azt hinnéd hogy elapadnak a fontos részek,újra és újra jön valami,éppen ezért lehetetlen letenni.
Mivel nem igazán szeretnék spoilerezni,ezért nem is árulok el túl sok dolgot de két régen várt szereplő is felbukkan,akiknek remélem a következő részekben több szerepük lesz,mert szívesen megismerném őket.
Érzem hogy az író még nagyon sok mindent tartogat a könyveiben és rengeteg dolog fog még történni,amit elképzelni sem tudok.. Szóval nagyon remélem hogy a könyvmolyképző hamar kiadja a következő részeket,mert nincs rosszabb egy dühös könyvmolynál! :)

Borító: 9/10 (nekem a csaj nem jön be rajta,nem így képzelem el Katyt.)
Kedvenc szereplő(k): Daemon,Daemon,és.. Daemon.
Ami tetszett: minden!
Ami nem tetszett: Dee keveset szerepelt benne,és sajnáltam valakinek a halálát..

2013. december 16., hétfő

Katie McGarry - Pushing the Limits

Hogyan találtam rá: egy könyves blogon olvastam róla.

Tartalom:  Senki sem tudja,mi történt azon az éjszakán a népszerű Echo Emersonnal,amikor minden megváltozott.A barátai és a kívülállók csak a furcsa sebeket látják a karján,és még Ő maga sem emlékszik arra,mi történt azon a napon.Csak azt tudja,hogy szeretné ha újra minden a régi lenne.
De mikor Noah Hutchins  berobban az életébe a kemény hozzáállásával és meglepő megértésével,Echo világa elmozdul olyan irányokban,amiket soha nem képzelhetett volna el.Nincs bennük semmi közös,de a titkok amiket mindketten hordoznak,és az őrült vonzalom kettőjük között nem engedi,hogy elváljanak egymástól.
Echónak meg kell kérdeznie magától: milyen messze tud elmenni,és mit tud kockáztatni azért,hogy újra megtanuljon szeretni?

Kritika: mikor az első tíz oldalon átfutottam,már akkor tudtam hogy imádni fogom!Az egyik legjobb realista történet amit eddig olvastam.Az elején kicsit Tökéletes kémia gyanús volt,de a közepénél már rájöttem hogy teljesen más a két történet.
A karakterek csodálatosak voltak,mindegyikük,még a mellékszereplők is kaptak egyedi külsőt és tulajdonságokat,amik miatt elhihetnénk hogy tényleg szembejöhetnek velünk. Echo az egyszerű jó lánynak tűnik,amíg meg nem ismerjük igazán,és ki nem derül hogy mik történtek a múltjában.A könyv végére ő is érett és komoly lesz,az oldalán természetesen a 'lányok álma' Noahval. Noah a nem annyira tipikus rossz srác,füvet szív,tesz a szabályokra,és akivel a lányok nem mernek kapcsolatot kezdeni mert félnek hogy csalódni fognak.
Eleinte nem bírják egymást,felszínes véleményük van a másikról; amíg a közös terapeutájuk nem tesz róla hogy ez a két lelkileg sérült fiatal megtalálja egymást.A kettőjük kapcsolata gyönyörű, ahogy a lány lassan megtanul bízni a fiúban és megnyílik előtte, és ahogy Noah leveti az álcáját, megmutatja, ki is ő valójában és Echo tökéletes támasza és társa lesz.Innentől beindulnak a dolgok,a kémia tökéletesen működik közöttük.A párbeszédeket és a forró jeleneteket imádtam,annyira jól volt megírva hogy alig bírtam pörgetni az oldalakat.Váltott szemszögben volt megírva,ezek jól váltották egymást,nem volt időeltolódás,vagy bármilyen zavaró tényező.
Először szerelem,majd minél jobban megismerik egymást,valami mélyebb kezd kialakulni közöttük.Felfedik egymásnak belső titkaikat és félelmeiket,miközben mindketten a démonaikkal küzdenek.Amit szerettem még,hogy itt nem csak a köztük lévő szerelem és annak vívódásai volt fontos,hanem mindkettejük érzéseik,hogyan lépnek túl a múltjukon és néznek elébe a jövőnek.
Noah folyamatosan a testvérei megmentéséért küzd,míg Echo próbálja visszanyerni az emlékeit egy olyan estével kapcsolatban,ami megváltoztatta az életét.
A végén mindketten a másik segítségével túllépnek a problémákon,és boldogan élnek míg meg nem halnak. :)

" Nem fogom elmondani senkinek.Ígérem.
  Noah a vállam mögé seperte a hajamat,és egy elkószált göndör tincset a fülem mögé simított.Olyan régen volt,amikor valaki utoljára úgy érintett meg,mint ő.Miért kellett ennek pont Noah Hutchinsszal megtörténnie?
- Nem te csináltad,ugye?Valaki más tette,igaz?
Soha senki nem kérdezte meg,mi történt.Csak bámultak.Suttogtak.Kinevettek.De soha nem kérdeztek. "

Borító: 8/10
Kedvenc szereplő(k):  Noah,Echo
Ami tetszett: a mélyebb téma
Ami nem tetszett: a végére vártam volna valami perverzebb jelenetet,de semmi.. :|

2013. december 9., hétfő

E.L.James - A szürke ötven árnyalata (Árnyalat-trilógia 1.)

Hogyan találtam rá: testvéremnek nem tetszett,így odaadta.

Tartalom: Az erotikus, mulattató és mélyen megindító Ötven árnyalat-trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad. 
Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem e világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana csendes szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt – de a saját feltételei szerint. 
Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere – multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja – ellenére démonok gyötrik és az önuralom kényszere emészti. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.


Kritika:
 Számtalanszor hallottam róla,részleteket olvastam belőle,nem beszélve a megfilmesítésről szóló cikkekről.Egy ideje már a polcomon hevert,és megvolt róla a véleményem,de csak azok alapján amiket hallottam.Valahogy még is rászántam magam,és mit ne mondjak -megdöbbentett,hogy mennyire más mint amit vártam.
Kezdjük ott,hogy koránt sem csak a szexről szól.Nekem sokáig ez volt a benyomásom róla,de ez nem igaz.Tény,hogy vannak benne olyan részek,nem is kevés,de ezen kívül sokkal megrettentőbb témákat feszeget,drogos szülők,nehéz gyerekkor.
Ana nekem kissé unszimpatikus volt az esetlenségével,és hogy soha nem bírta megmondani a véleményét.Másrészt kissé skizofrén személyiség lehet mivel van Ő,a tudatalattija,és a 'belső
istennője'.Na,ők hárman mindig holt mást csinálnak,és még nem is lenne annyira zavaró,ha mindegyiket nem írná le egy oldalon úgy tízszer. Christian,vagy más néven Mr.Greynél is kissé érdekes volt,mert egyszerre volt a gonosz,beteg dolgokat szerető milliárdos,és a mosolygós fiatal,akit néha láthattunk csak.Egyre többet és többet tudunk meg róla,hála Ana faggatásainak,megismerjük nagy vonalakban a gyerekkorát és hogy mért olyan,amilyen.A végére azért megkedveltem,főleg mikor kimutatta a törékenyebb oldalát is. Ana barátjáról,Kateről ne is beszéljünk.Szerintem pár mondattal róla jobban ki kellett volna egészíteni és pár csavart vele belevinni,de így csak mellékszereplő volt.
A cselekmény gyorsan haladt,nekem elég hullámvölgy volt,mivel egyik pillanatban szörnyű minden,a másikba már jön egy olyan mondat,vagy cselekmény hogy hirtelen imádom a könyvet,a következőben meg valami amit miatt legszívesebb falhoz vágnám.Az írásmóddal csak annyi bajom volt,hogy a kijelentő mondatok végére kérdőjelet tettek valahol,a kérdőknél meg pont.Nem tudom hogy ez a fordító hibája vagy direkt így van,minden esetre zavaró volt.
A perverz részek legtöbbje nem vészes,de van benne pár olyan ami kissé durva,nem beszélve a legutolsóról...  És a vége.Ha nem tudnám hogy a trilógia végül jól végződik,akkor most kétségbe lennék esve,az biztos.Minél hamarabb megyek a következő részért a könyvesboltba,mert már nagyon érdekel mi lesz velük! :)

Borító: 7/10
Kedvenc szereplő(k): Christian
Ami tetszett: érzéki részek.(a kevésbé durvák)
Ami nem tetszett: A főszereplő viselkedése,és a 'belső istennő' szöveg.

2013. december 4., szerda

Cassandra Clare - Üvegváros (A Végzet Ereklyéi 3.)

Hogyan találtam rá: imádom Cassandra Clare könyveit a csontváros óta.

Tartalom: Hogy megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába – még ha engedély nélkül belépni a városba a Törvénybe is ütközik, márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény. 
Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány újonnan meglelt képességeivel segíthet-e megmenteni az Üvegvárost – bármilyen áron? 


Kritika: Jó párszor hallottam már hogy ez a sorozat legjobb része,de persze addig nem hittem el,amíg nem kezdtem bele.A cselekmény már az első perctől beindul,semmi bevezetés,rögtön belevág a közepébe.Szerettem az új helyszíneket,már kíváncsi voltam Idrisre,túl sok szó esett róla az előző két részben.Voltak új szereplők is,Sebastiant eleinte kedveltem,de ami utána volt... Talán egy-kettő kisebb dolog kiszámítható volt,de folyamatosan voltak benne olyan csavarok,vagy helyzetek mikor alig bírtam olvasni,egyszerűen nem bírtam letenni.A humort kicsit hiányoltam,de azért volt abból is egypár.A szereplők,főleg Jace hozta a szokásos formáját,megunhatatlan karakter.És természetesen a Malec (Magnus&Alec) fanok is örülhetnek,mert a végére les köztük valami. :)

– Nem minden rólad szól, Jace – vágott vissza dühösen Clary. 
– Könnyen lehet – bólintott a fiú –, de el kell ismerned, hogy a legtöbb dolog igen.
Borító: 9/10
Kedvenc szereplő(k): Jace,Magnus
Ami tetszett: folyamatos cselekmény,fordulatok
Ami nem tetszett: hamar vége volt :(