2013. december 22., vasárnap

Jennifer Lynn Armentrout - Ónix (Luxen 2.)

Hogyan találtam rá: A Luxen sorozat második része.
Az első rész kritikáját itt olvashatjátok.

Tartalom: Daemon Blackkel összekapcsolódni szívás…
Ráadásul nemrég eltökélte, hogy bebizonyítja: amit irántam érez, az nem csupán bizarr kapcsolódásunk mellékhatása, hanem valódi érzelem. Nem tudom, mit gondoljak efelől, de tény, hogy mostanában már korántsem olyan bunkó velem, mint korábban.De nem ez a legnagyobb problémánk.A Védelmi Minisztérium emberei körülöttünk szaglásznak. Ha rájönnek, mire képes Daemon, és főleg, hogy mi ketten összekapcsolódtunk, akkor nekünk annyi. Az iskolában felbukkanó új srác sem hiányzott. Ő is tele van titkokkal. Tudja, mi okozza a körülöttem zajló sok furcsaságot, és segítene is rajtam… de ennek súlyos ára van.
És aztán az események még vadabb fordulatot vesznek.Láttam valakit, akit halottnak hittem. Szóljak vagy hallgassak? Mi történt Dawsonnal? Ki árulta el? És mit akarnak Daemonéktól – na meg tőlem – a védelmiek?Az már biztos: Daemon Blackkel összekapcsolódni nem egy életbiztosítás.Senki nem az, akinek látszik. És nem mindenki éli túl a hazugságokat…

Kritika: Nagyon vártam már a megjelenést,ám mikor pár embernek már megvolt és jött az 'Ónix őrület' ami egyenlő volt a rengeteg spoilerrel és a tömérdek nyáladzással,akkor eléggé elment már tőle a kedvem.Mikor végül rászántam magam pár nap után hogy neki állok,minden kételyem eloszlott.Beszippantott,és végre megértettem miért imádja mindenki annyira.
A könyv ott folytatódik ahol az előző két plusz fejezetnél abbahagytuk,nincs időeltolódás.
A karaktereket továbbra is imádtam,Katy  fejlődött a történet végérebár jó és rossz irányba egyaránt.A könyvmolysága tovább szerepet játszott a történetben,ez tetszett. Blake az új srác nekem mindvégig kissé furcsa volt,egyszer odáig volt Katyért aztán majdnem leszúrta,eléggé labilis lehet.Nem beszélve arról hogy Daemonnal állandóan szívták egymás vérét és megállás nélkül harcoltak Katyért,na,azokat a részeket
imádtam! Dee kicsit keveset szerepelt benne őt hiányoltam,de ezzel sem tudtam nagyon foglalkozni,mert ott volt Daemon!Féltem hogy a második könyvben rosszabb lesz és nyálas szerelmes lesz de nem,továbbra is hozta a formáját,keveredett benne a törékeny öccs és a védelmező hősszerelmes.Eleinte azt hittem hogy ez a kettő nem fér meg egymás mellett,de a színvonal nem esett,az őrjítő beszólásait egyáltalán nem hanyagolta.Egyre többet tudnak meg a Védelmi Minisztériumról,ki a beépített ember,mi-miért van és mik történtek a múltban,a cselekmény soha nem áll le,folyamatosan történik valami.Mivel az előző részben megszervezett nyomot el kell tüntetni Katyről,Daemon legnagyobb örömére,sok időt töltenek együtt,jobban megismerik egymást és igazi szerelem alakul ki köztük.Az események.. a könyv első felébe nem nagyon történnek a dolgok,majd egyre több minden derül ki,csavarokból nincs hiány,mikor már azt hinnéd hogy elapadnak a fontos részek,újra és újra jön valami,éppen ezért lehetetlen letenni.
Mivel nem igazán szeretnék spoilerezni,ezért nem is árulok el túl sok dolgot de két régen várt szereplő is felbukkan,akiknek remélem a következő részekben több szerepük lesz,mert szívesen megismerném őket.
Érzem hogy az író még nagyon sok mindent tartogat a könyveiben és rengeteg dolog fog még történni,amit elképzelni sem tudok.. Szóval nagyon remélem hogy a könyvmolyképző hamar kiadja a következő részeket,mert nincs rosszabb egy dühös könyvmolynál! :)

Borító: 9/10 (nekem a csaj nem jön be rajta,nem így képzelem el Katyt.)
Kedvenc szereplő(k): Daemon,Daemon,és.. Daemon.
Ami tetszett: minden!
Ami nem tetszett: Dee keveset szerepelt benne,és sajnáltam valakinek a halálát..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése