2013. december 4., szerda

Cassandra Clare - Üvegváros (A Végzet Ereklyéi 3.)

Hogyan találtam rá: imádom Cassandra Clare könyveit a csontváros óta.

Tartalom: Hogy megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába – még ha engedély nélkül belépni a városba a Törvénybe is ütközik, márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény. 
Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány újonnan meglelt képességeivel segíthet-e megmenteni az Üvegvárost – bármilyen áron? 


Kritika: Jó párszor hallottam már hogy ez a sorozat legjobb része,de persze addig nem hittem el,amíg nem kezdtem bele.A cselekmény már az első perctől beindul,semmi bevezetés,rögtön belevág a közepébe.Szerettem az új helyszíneket,már kíváncsi voltam Idrisre,túl sok szó esett róla az előző két részben.Voltak új szereplők is,Sebastiant eleinte kedveltem,de ami utána volt... Talán egy-kettő kisebb dolog kiszámítható volt,de folyamatosan voltak benne olyan csavarok,vagy helyzetek mikor alig bírtam olvasni,egyszerűen nem bírtam letenni.A humort kicsit hiányoltam,de azért volt abból is egypár.A szereplők,főleg Jace hozta a szokásos formáját,megunhatatlan karakter.És természetesen a Malec (Magnus&Alec) fanok is örülhetnek,mert a végére les köztük valami. :)

– Nem minden rólad szól, Jace – vágott vissza dühösen Clary. 
– Könnyen lehet – bólintott a fiú –, de el kell ismerned, hogy a legtöbb dolog igen.
Borító: 9/10
Kedvenc szereplő(k): Jace,Magnus
Ami tetszett: folyamatos cselekmény,fordulatok
Ami nem tetszett: hamar vége volt :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése